Нещата са динамични, променят се постоянно. Нашата цел е да има

...
Нещата са динамични, променят се постоянно. Нашата цел е да има
Коментари Харесай

Божанов от ПП-ДБ: Ще има промени в проектокабинета ”Денков”, няма да подкрепим мандат на ГЕРБ

" Нещата са динамични, трансформират се непрекъснато. Нашата цел е да има държавно управление с по-експертен профил. Говорим за конституционна промяна откогато сме основани. Няма смяна в решението да не подкрепим мандат на ГЕРБ. Не сме променяли тезата си за кабинет " Денков ". Промени в кабинета е евентуално да има ", заяви Божанов пред Bulgaria ON AIR. 

 

Гостът уточни, че кабинетът няма по какъв начин да бъде блестящо политически и по тази причина от ПП-ДБ търсят поддръжка за конституционно болшинство.

 

" Трусовете в прокуратура демонстрираха какъв брой е значимо да реформираме тази институция, преди тя напълно да е избухнала. Скандалите от предходната седмица са безусловно неприемливи за правова страна от Европейски Съюз ", сподели още Божанов.

 

" Надявам се да излъчим държавно управление. Бюджет би трябвало да бъде признат, общините са затруднени ", означи депутатът от ПП-ДБ.

 

По думите му промяната в пътната сигурност е сложна и от Народно събрание пробват да подходят към нея изцяло. А законопроектът на ПП-ДБ решавал единствено част от проблемите - връчването на актове и фишове на хора, които дълго време ги натрупат и не заплащат. Такива водачи ще бъдат спирани и наложително ще им бъдат връчвани актовете и фишовете.

 

От ПП-ДБ оферират също отпадане на синия ваучър и всички стикери по предното стъкло на автомобила.

 

" Само един законопроект няма да реши проблемите. В петък гласувахме промени в Наказателния кодекс. Обсъждахме новите водачи да имат по-малко точки, да не могат да карат мощни коли ", коментира Божанов.

 

Сред предложенията е хартиената трудова брошура да бъде сменена от централизиран указател. Мерките за отбрана на данните би трябвало да бъдат много над междинните, счита Божанов.

 

" Няма всички категории данни в Национален осигурителен институт и Национална агенция за приходите. Трябва да има стадий на дигитализиране на актуалните трудови книжки, с цел да получим архивните данни. Трудно е и тъй като има запори, процеси по служебното регистриране, доста е пъстра палитрата от хипотези. Надяваме се през 2026 година да забравим за главоболията с трудовите книжки ", изясни депутатът от ПП-ДБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР